woensdag 2 januari 2013

Roby is nog steeds niet thuis...

je wordt op een gegeven moment een beetje wanhopig en probeert alles. 

mijn naam is Peter van de WIel en sinds 25 - 12 - 12 is onze hond Roby vermist.
weggelopen van huis. Terwijl wij naar de efteling waren is op één of andere manier onze hond ontsnapt. het kan ook goed zijn dat hij bij ons vertrekken er stiekem tussenuit is geglipt zonder dat iemand het had gezien. maar in ieder geval toen we terug kwamen was Roby weg. 
Kerst was niet echt zalig meer. Alle instanties ingeschakeld die we konden bedenken, maar dat ging nog niet zo gemakkelijk, aangezien de kerstdagen ons aardig in de weg zaten. Alles was dicht en men werd van het ene telefoonnummer door verwezen naar het andere, om uiteindelijk bij een bandje terecht te komen. 

Wat wel is gebleken is dat het sociale netwerk inderdaad erg sociaal is. Via twitter en facebook  een aantal post geplaatst (tientallen) kregen wij veel gehoor van mensen, die ons compleet vreemd waren, die voor ons aan het roepen waren in de straten duinen en bossen. Vele kwamen met tips over wie ik moest contacteren en wat ik kon doen.

Maar helaas. zonder resultaat. Één enkele keer is Roby gezien, en nog wel in onze eigen buurt, maar dat was op de 26ste. Sindsdien is het angstvallig stil, en dat terwijl we Drunen hebben vol gehangen met posters. 

Het ergste van alles was toch wel het oud en nieuw. nog nooit heb ik zo'n grote hekel gehad aan vuurwerk. Met de gedachte dat onze Roby misschien nog buiten rong kon lopen barste het vuurwerkgeweld los op de nacht van 1 januari 2013. Met tranen hebben wij onze gordijnen dicht gehouden maar het geknal en geflits drong door in ons huis en in ons hart. De angst die onze hond heeft voor vuurwerk is groot, en dat samen met het idee dat hij nog buiten kon zijn was alles, behalve een gelukkig nieuwjaar. 

Alstublieft, plaats dit artikel in jullie krant, zodat hij door vele mensen wordt gelezen en dat er misschien nog een sprankje hoop is dat onze Roby gevonden wordt. Onze Hond Roby is toch echt een lid van het gezin, en het niet weten, is misschien nog wel het ergste wat er is. 


Peter & Annelies van de Wiel
prinses Marijkestraat 6
Drunen