vrijdag 24 juni 2011

Het verhaal van de Blauwe Ridder

niet alles is zoals het lijkt...

Cartoon


Baron Dragonder
Op een zonnige morgen maaide ik het grote groene grasgazon, toen ik in de verte een zwaar, metalig gekletter hoorde. Ik keek op.
Een imposante ridder te paard draafde van verre de oprit op; zijn blauwe harnas sierlijk schitterend in de vriendelijke zonnestralen.
Kleurrijke veren tooiden zijn indrukwekkende helm en zijn blauwe banier wapperde strijdlustig in de ochtendbries. Een prachtig gezicht was het!
De ridder straalde een soort rustige, innerlijke kracht uit. Precies voor me hield hij beleefd stil. Wat een indrukwekkende verschijning!
'Een weledelblauwglinsterenduitstekendemorgen!' begroette ik hem warmhartelijk. 'Welkom op Kasteel Kanonnensteijn.'
'En een roemrijkemorgen aan u, waarde Baron,' klonk een zware, vastberaden stem vanachter het vizier. De stem boezemde direct ontzag in.
'Ik ben de Blauwe Ridder, en graag zou ik gebruikmaken van uw gastvrijheid, die zelfs tot over de grenzen beroemd is!'
'Bent ú de beroemde Blauwe Ridder? Die de gemene Koning der Aardmannen versloeg? Die het vuur van de paarse draak uit de Mistige Bergen bluste?
Die Grijs, de monsterlijke wolf uit het Duistere Woud verjoeg? U bent een groot man!' zei ik vol bewondering. 'U bent natuurlijk welkom!'
'Dank u, Baron,' zei de Blauwe Ridder. 'En zo groot ben ik nou ook weer niet hoor. Ik ben wie ik ben.'
'Maar u heeft waarlijk grootse daden verricht. Enige omvang lijkt me daarvoor toch voorwaarde. Dat is toch buitengewoon logisch?'
'Niets is wat het lijkt, Baron,' verklaarde de Ridder. 'Het verrichten van grote daden zit in iedereen. Groot en klein, jong en oud!'
'Maar u draagt een loodzwaar harnas, heer Ridder. Daarvoor moet u toch omvangrijk en bijzonder sterk zijn, welzeker?'
'Dat zou men wel zeggen, natuurlijk. Het is een hele last om mee te voeren en te bewegen,' zuchtte de ridderlijke ridder.
'In de zon is het harnas net een snelkookpan... Erg heet, hoor! Zoudt u mij wat verkoelend water willen schenken, waarde Baron?'
'Maar vanzelfsprekend,' antwoordde ik snel. Ik stak de ridder meteen een flesje bronwater toe om zijn dorst te lessen. Toen gebeurde er iets merkwaardigs.
Het vizier ging open. Maar niet dat in z'n helm... Op zijn rug! Daar zat een klein deurtje! Een kleine, blauwe waterkobold stak zijn olijke koppie naar buiten.
'Wiebelende-waterstromen,' verzuchtte de kobold piepend en zwetend. 'Ik krijg zo'n dorst van dat grote harnas... Het is een zwaar karwei het te besturen, ziet u...'
Ik was zo verbaasd als een konijn in de koplampen. De piepkleine waterkobold buitelde naar buiten.
Verder was het enorme harnas gevuld met radertjes, wieltjes, draadjes en hogere mechanica..
Hoe kon dit? Zulke belangwekkende heldendaden en dan zo'n klein mannetje? Dat was toch onmogelijk? Ik hapte naar adem.
'Maar... U bent piepklein...!' riep ik verbijsterd. 'En dat bedoel ik zeker niet beledigend. Maar u heeft ook zulke grote daden verricht...!'
'Grote daden zijn niet alleen voorbehouden aan grote lieden, hoor. Wie niet sterk is moet slim zijn. Ik bestuur het harnas zodat het beweegt zoals ik wil!' riep de kobold.
'Dat doe ik met het slimme mechaniek. De zware stem komt uit een luidspreker. En de rest van de kracht komt uit mijn géést!' piepte het blauwe mannetje.
'Verbluffend...' kon ik alleen maar stamelen. 'Uw geringe afmeting doet in niets af aan uw stalen moed en uw drang naar belangwekkende heldendaden...!'
'Klein van stuk, gróót van geest! Als je iets wilt, moet je het gewoon dóen. En je niet tegen laten houden omdat je klein bent. Er is altijd een slimme oplossing te bedenken.'
'Huldeblijk & Hoogachting voor u!' riep ik enthousiast. 'Maar bent u dan nérgens bang voor, Heer Ridder?'
'Mmmm... Ja, voor reuzenmagneten. Maar dat mag u niet verder vertellen...!' grapte de kleine kobold.
Daar moest ik wel om lachen. 'Ik vind deze ontmoeting met u een echte "blikopener", eigenlijk...' zei ik.
'Moge uw dag dan vol blikopeners zijn. Maar ik hoop de mijne niet!' lachte de ridder en gaf zijn paard de sporen.
Aan het eind van de oprit draaide hij zich om, liet zijn paard steigeren en zwaaide met zijn blauwe banier ten teken van afscheid.
Klein van stuk, maar grootse daden tegemoet!

woensdag 22 juni 2011

Baron Dragonder en de Plaaggeest

Cartoon

voor Skizzle.nl


Cartoon

schilderen bij Josien

voor mijn verjaardag gekregen, een workshop schilderen bij Josien Broeren. locaal een zeer bekende kunstenares die echt hele mooie dingen maakt. samen met mijn schoonvader (die dit voor vaderdag had gekregen van ons) hebben we de onderstaande werkjes gemaakt.
De engel is van pa en met de kat is van mij...

Cartoon


Cartoon


zie ons hier allemaal hard werken... kijk op www.josienbroeren.nl als je dit ook eens wilt, want het is echt leuk om te doen... en doe het via de webwinkel, want dn krijg je de grote doeken (^_^)

Cartoon

Kassa Kartoen - Hypotheekregels

het artikel vindt je hier

Cartoon

maandag 20 juni 2011

ingelijst - erg fout

ik hoop dat dit de laatste foute ingelijst is, want deze is wel erg fout!

Cartoon

Ik ben door jullie op het foute spoor beland. Nog 1 weekje dan; Want er kwamen ook een aantal fouten in de popmuziek binnen. Bono had het ooit in Pride over 'Early Morning april 4' terwijl het geeen 4am maar 4pm was dat Martin Luther King werd vermoord. Zijn er nog meer echte fouten in de muziek ? Mail naar giel@3fm.nl of laat deze achter op giel.vara.nl. Suggesties voor onderwerpen zijn ook altijd welkom.

bron Giel

01. Katie Melua – Nine Million bicycles (we are 12 billion lightyears years from the edge and that a quess) (zie youtube filmpje http://www.youtube.com/watch?v=2JMFiBwcVyQ)

02. Toto - Africa: as sure as Kilimanjaro rises like Olympus above the Serengeti (Kilimanjaro is vanaf de Serengeti niet te zien)

03. Madonna : Sorry ( "iek ben droevik " is wel `n hele foute vertaling van "sorry ")

04. Patty Brard – Waarom zou drinken een zonde zijn? (niet god maar jezus veranderde water in wijn. Teveel gezopen?)

05. The Rembrands – I’ll Be There For You. (In het eerste couplet zingen ze ‘no one told you it was gonna be this way’, terwijl ze vlak erna in het tweede couplet zingen ‘you’re mother warned you there’d be days like this. Ze spreken zichzelf dus volledig tegen)

06. Rob de Nijs - Jan klaassen is trompetter (wordt beweerd dat Jan klaassen niet is teruggekeerd van de Mookerhei. Maar het graf van Jan Klaassen ligt in Andel, en dit ligt niet in de buurt van de mokerhei. Volgens de overlevering, is Jan klaassen wel degelijk teruggekeerd, en speelde hij met zijn vrouw katrijn poppenkast.

07. Extince - Spraakwater (De abn vloeit uit mn pen... dit moet zijn: het abn!)

08. B-52's – Lava (over de vulkaan 'Krakatoa, east of Java'. De Krakatoa ligt echter ten westen van Java. Overigens is er een
rampen-film gemaakt over de uitbarsting van deze vulkaan in 1883 die ook de titel 'Krakatoa, east of Java' heeft. In een re-issue werd deze film omgedoopt tot 'Volcano'

09. Guus Meeuwis - Tranen gelachen. Hij zingt in het tweede couplet "met zonder jas, stap ik naar buiten". Dit is onmogelijk! Het is of met jas..., of zonder jas.... / Guus Meeuwis "Het is een Nacht" Op de vloer ligt een lege fles wijn. Als een fles leeg is zit er geen wijn meer in. Het moet zijn: een lege wijnfles

10. U2 - Pride (early morning april 4th moet namiddag april zijn dat luther king werd vermoord - U2 Vertigo (uno dos tres quatorze, 1,2,3,14)