vrijdag 20 maart 2009

more BurgersBlijTis


bij BurgersBlijTis

12:44 is het lente. en dit is mijn lentepic

buiten schijnt de zon, en binnen schijnt de zin.

De Beunhaas reageerde Hautain en Snobistisch tegen de Gyromantie beoefenaar, om zij Lapidaire voorspelling dat zijn klussen op Rantsoen gingen van wegen de Malaise, met andere woorden was het weer gewoon een alledaagse dag in de Nederlandse Politiek.

De 'persoon die zijn vak niet goed verstaat' reageerde 'hooghartig' en 'aanstellerig arrogant' tegen de 'waarzeggerij met magische cirkels' beoefenaar, om zij 'kernachtige' voorspelling dat zijn klussen op 'voor elk van de leden van een gemeenschap beschikbaar gestelde portie waarvan maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar is' gingen van wegen de 'economische depressie ', met andere woorden was het weer gewoon een alledaagse dag in de Nederlandse Politiek.

met dank aan woord van de dag

donderdag 19 maart 2009

smurfen in twitterland


Puur kwam op het lumineuse idee, om haar gedachten in tweets om te zetten... nu is dat niet zo raar op twitter. maar haar gedachten waren wie van de mensen (tweeps) welke smurf zouden zijn.

giraf - kangaroe - chiwawa


waar twitter toch wel handig in is... ik vraag "noem 1 dier, en de eerste 3 voeg ik samen."

ingelijst week 14 - Handicap


een ingelijst lijstje met artiesten met een handicap.

dinsdag 17 maart 2009

goed nieuws van alle kanten

St Patricksday...

Mijn grootste Paradox. mijn grootste liefde tegenover mijn grootste leugen. ierland tegenover christendom.

"De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patrick, of Patricius herdenkt." hij was de brenger van het christendom in Ierland. En daar ligt mijn Paradox. Ik hou van Ierland. ik ben er 1 keer geweest, 3 weken lang, en sindsdien heb ik heimwee. heimwee naar de 1000 kleuren groen. heimwee naar mystique van het land. weet je waarom er zoveel verhalen zijn over wezens, elven, kobolden, en andere mystique wezens? omdat je ze daar echt kunt zien. Ze schieten net een glimp in je ooghoek voorbij, en niet één keer maar meerdere malen. Ook toen ik naar schotland ging had ik het zelfde. Ook het peganisme, toch wel europa's oudste geloof heeft zijn stempel bij mij achter gelaten. Queen Mebd, wiens naam ik in eer noem, is ook voor mij de belichaming vaan de Aardgodin, de moeder. En samen met de gehoornde god zorgen ze voor het leven, de kleuren, de pracht en praal. maar ook de elende, de ziektse, de dwalingen en de Dood. want zonder dood is er geen leven.
Maar het christendom heeft er met een fantastische PR campagne alles van het oude geloof verbannen. het Heidens genoemd en er de duivels zegel op geplakt. En dat terwijl ze niet eens weten wie de duivel echt is...

De Feestdag brengt mij dus terug naar Ierland wat ik heel fijn vind, op de rug van een "heilige" waar ik een hekel aan heb...

zondag 15 maart 2009

iingelijst week 13

BroodDeeg figureneven een verhaaltje over thuis.
het is zondag en we hadden het geniale idee om Brooddeeg figuren te gaan maken. heel simpel. 3 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 kopje water. Veel kneed plezier en daarna in de oven langzaam bakken... graadje of 100... we hadden neefjes en nichtje uitgenodigd. en het was heel gezellig. de kinderen waren buiten aan het spelen en de grote zaten te friemelen met de deeg. Mijn broer heeft mijn Wii weer online gekregen (jeee hoera). al met al een super dag (^_^)